LADEN

# Onze snoepwinkel

Onze tafels zijn allemaal gemaakt van massief hout. Behalve aan het ontwerpen van unieke modellen besteden we ook veel aandacht aan het uitzoeken van de mooiste planken bij de inkoop. We gaan hier graag voor naar de Plankencentrale in Renkum die als één van de weinigen geschaafde planken verkoopt.

Olijfhout gekocht bij de Plankencentrale. Natuurlijk binnenkort te zien in een van onze bijzettafels.

Het voordeel hiervan is dat we precies kunnen zien welke tekening er in het hout zit, wat de kleur ervan is en wat de mooiste combinaties zijn. Bij de inkoop van ruwe planken is het altijd maar weer afwachten wat er tevoorschijn gaat komen na het schaven.

Voor de meubelmaker is de Plankencentrale een soort snoepwinkel waar het moeilijk is om je zakgeld niet in één keer uit te geven. Maar we zijn vaak trots als we bedenken wat we allemaal niet gekocht hebben! Dikwijls laten we ons door de tekeningen in het hout inspireren tot de keuze van een nieuw ontwerp.

Naast houtsoorten als eiken, iep, esdoorn, noten, essen, berken en kersen gebruiken we ook olijfhout. Een dure, zware houtsoort, maar dan heb je ook wat! Vorige week hebben we een aantal unieke planken gekocht die net binnen waren uit Zuid- Italië; geschaafde planken van 20 mm dik, nieuw in het assortiment van de Plankencentrale. Binnenkort gaan we hier onder meer een triangulum-model van maken. De planken zijn prachtig en we hebben hoge verwachtingen van deze uitvoering. Het zal een combinatie worden met noten pootjes. Daarnaast zijn we bezig met het ontwerpen van een driepoot-tafeltje met een bijzondere “doorkijk”.

Kortom, we zitten niet stil!

Olijfhout van de Plankencetrale. Binnenkort gebruikt voor ons trianglum-model.